Compleet assortiment

   Maatwerkoplossingen

Scheidingstrafo 230V

   Meer dan 70 jaar ervaring

   Producent en leverancier

HELAF Elektrotechniek

HELAF levert al bijna 70 jaar kwalitatief hoogwaardige producten op elektrotechnisch gebied, die in eigen huis ontwikkeld worden en is leverancier van andere gerenommeerde merken. Door de jarenlange ervaring in de bouw-, installatiebranche en industrie, is het leveringspakket van HELAF inmiddels behoorlijk uitgebreid.

Productcategorieën

Kastenbouw

HELAF is gespecialiseerd in samenstellen en fabriceren van:

  • bouwverdeelkasten,
  • wandverdeelkasten,
  • trafoverdeelkasten,
  • evenementenkasten
  • hoofdverdeelkasten voor vaste installaties.

Wij zorgen ervoor dat de kasten voldoen aan de laatste Europese en Nederlandse richtlijnen voor vaste of tijdelijke installaties.

 

Verlichting

HELAF levert industriële verlichtingarmaturen voor toepassing in de bouw, de industrie, de agrarische sector, de installatiebranche en voor evenementen. Maar ook projectmatige verlichting voor parkeergarages, voor kantoorgebouwen, ziekenhuizen, sporthallen. Deze laatst genoemde categorieën worden geleverd via de afdeling HELAF Special Projects.

Kabel

Of het nu gaat om aansluitsnoeren, verlengkabels, kabelhaspels, installatiekabel, grondkabel of solarkabel, HELAF heeft het in het assortiment en kan door een goede samenwerking met een aantal kabelfabrieken en importeurs een compleet pakket leveren. Een groot gedeelte van de verlengkabels wordt door ons zelf geconfectioneerd, waaronder neopreen en polyeruthaan verlengkabels en indien gewenst met uw naamopdruk. Ook leveren wij compleet gemonteerde aluminium verlengkabels 400 V met neopreen buitenmantel.

Contactmateriaal

HELAF levert diverse fabricaten CEE-materiaal, waaronder ABL, Mennekes, Bals en PCE. Fabrikanten die gevestigd zijn in Europa en een hoogwaardige, constante kwaliteit leveren. Het zogenaamde Schuko-materiaal dat verkrijgbaar is in rubber en kunststof wordt van diverse fabrikanten betrokken en deels door ons zelf geproduceerd.

Beveiligingscomponenten

Om er voor te zorgen dat iedere elektrische installatie goed en veilig blijft functioneren, dient deze op de juiste wijze ontworpen en geengineerd te worden. Of het nu gaat om een tijdelijke bouwinstallatie, een vaste installatie in een woning, een school, een kantoorgebouw of een industrieel pand, HELAF heeft een uitgebreid assortiment aan installatieautomten, aardlekschakelaars, aardlekautomaten, vermogensautomaten, motorbeveiligingsschakelaars en nog veel meer. Wij leveren diverse fabrikaten waaronder Eaton, Doepke, ETI, ABB, GE, Schneider enz.

Laadstations / E-mobility

Laadstations zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De modellen voor wandmontage zijn verkrijgbaar in enkel fase of drie fasen en geschikt voor laadsysteem type 1 of type 2. Verder is er een staande zuil verkrijgbaar met 2 laadpunten en 2 verschillende uitvoeringen van mobiele laadstations.

Test- en meetapparatuur

Alle elektrische apparaten dienen jaarlijks gekeurd te worden volgens de NEN 3140. Bij HELAF kunt u terecht voor de juiste meet- en testapparatuur. Van een simple spanningszoeker, een stroomtang tot een testapparaat waar u een volledige elektrotechnische keuring kunt uitvoeren. Wij leveren o.a. appparatuur van Benning, Testboy en Fluke.

Gereedschap

Voor het aansluiten of verwerken van kabels is speciaal gereedschap nodig. Voor het lichtere werk hebben wij striptangen, handperstangen, kabelmessen en afstripmessen in ons assortiment. Voor het verpersen van adereindhulzen en oogkabelschoenen hebben wij handstriptangen en handperstangen in ons assortiment. Voor het zwaardere en veelvuldige werk leveren wij elektrisch hydraulische knip- en perstangen van Klauke.

Camerabeveiliging

De grootste schadepost op bouwplaatsen is diefstal. Of het nu gaat om kabels, gereedschap of bouwmaterialen, tegenwoordig deinst het dievengilde nergens meer voor terug. HELAF kan een complete systemen leveren die uw bouwterrein beveiligen, zodat het risico van diefstal in elk geval véél kleiner wordt. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.